maanantai 8. lokakuuta 2018

Hakkenpään ranta

Hakkenpään laivalaituri on aina ollut vilkkaan liikenteen ja toiminnan paikka, laivasilta eli laivalaituri oli paikkakunnan tärkein jo 1890-luvulla. Tuolloin laivalaiturille pysähtyi 6-7 laivavuoroa päivittäin. Hakkenpään rannassa sijaitsee yksi Taivassalon yleisistä uimarannoista. Siellä voi uimisen lisäksi grillata, pestä mattoja ja ihastella kaunista merimaisemaa.

Hakkenpään rannasta lähtee myös Hakkenpään kylän historiasta, kylän ihmisistä ja tapahtumista kertova reitti. Se kulkee pääosin Hakkenpään raittia pitkin. Reitin pituus on kylän rannasta vanhaan Yläkouluun n. 1,6 kilometriä yhteen suuntaan. Poikkeaminen Keltingintiellä kalakallioita katsomassa lisää matkaa 1,6 km. Reitin ovat suunnitelleet Mari Jaranti ja Sanna Kupila. (Linkki kyläkävelyyn löytyy toisesta qr-koodista)

Syksyisellä kelillä tuskin kukaan uskaltautuu uintireissulle hyiseen veteen, mutta hiekkarannalla voit silti leikkiä uittaen kaarnaveneitä, tehden hiekkalinnoja ja heittäen leipäkiviä. Voit myös käydä varovasti kävelyllä aallonmurtajalla ja seurata etelään muuttavien lintujen liikkeitä.

Hakkenpään rannasta löytyy myös geokätkö, jonka voi etsiä muun puuhan ohessa. (Muistathan laittaa kätkön takaisin samaan piilopaikkaan. Ottaessasi kätköstä pienen esineen laita aina joku pieni tavara sen tilalle.)

Kirjoita terveisesi ja bongauksesi blogin kommenttikenttään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti